Tuuri

BH Myytin Elokuun Kruunu
Bordercollie uros
s. 8/2009 Kasvattaja Jessica Ristimäki, Myytin
i. PPR1 PAIM1 PAIM2 Mustan Magian Piski
e. BH Rajahiilen Hantuuki


BH
AVO1Tuuri on harkinnan ja etsinnän tulos. Koira, joka kykenee fyysisesti moneen toimintaan, on hyvällä todennäköisyydellä terve ja pk-oikeudet omaava rotu. Tuurin emä Myy on nopea, säpäkkä ja hieno koira ja jälkeläisnäyttö ekasta pentueesta vaikuttava, joten halusin myös Myyn pennun. Isäksi valikoitui lammastilalla työskentelevä vahvaksi ja tasapainoiseksi osoittautunut Piski-koira. Kasvattaja poimi minulle ehkä vielä sopivamman pennun, kuin olisin osannut toivoa.

Tuuri on vilkas ja energinen ilopilleri tiettyyn pisteeseen asti. Vanhemmiten Tuurikin joidenkin asioiden äärellä on vakavoitunut, mutta perusluonne on onnellinen touhottaja. Se saattaa sekunnissa huomata monta asiaa, ja vaatii tietynlaista myötäeloa vauhdikkuudessaan, mutta myös pilliin viheltämistä. Tuurin tietynlainen kovuus ja vahvuus välillä jää huomaamatta sen pikkupoikamaisuuden vuoksi. Tuuri on työskentelijä ja tekee niin pitkään, kunnes ohjaaja lopettaa. Treenaaminen on tavallaan helppoa, koska Tuuri pystyy aina keskittymään yhdessä tekemiseen. Sillä on motivaatiota, eikä se näe pieniä virheitä miehiä tai heitä kuperkeikkaa. Toki haasteitakin on, kun koira oppii nopeasti ja osaa jallittaakin. Tuuri on kiihkeä leluille ja ahne.

Tuuri on mielestäni hyvin vahvahermoinen koira, eikä se ole ääniherkkä. Kotona Tuuri on hyvin helppo ja sylikoira, mutta ottaa pikkusormesta koko käden, jos saa.


Tuuri treenaa jälkeä ja tokoa, päälajina jälki.  
Tottelevaisuuskokeet

20.2.2011 ALO1 KP 180 / 200, sij. 3
11.6.2011 ALO1 179 / 200 (SM-KOE), sij. 15 / 94
2.12.2012 AVO1 KP 184 / 200, sij. 2

Palveluskoirakokeet

4.6.2013 BH, hyväksytty